Hagelunie, dé juiste verzekering
voor jouw tuinbouwbedrijf!

Hagelunie werkt reeds meer dan 100 jaar als verzekeraar voor land- en tuinbouw. Hierdoor kennen ze als geen ander de risico’s in deze sector.
De continuïteit verzekeren van een ondernemer, daar maakt Hagelunie werk van!
Zakenkantoor Vermaut is regionaal hoofdagent van deze sterke, mondiale speler die niet enkel héél wat expertise te bieden heeft, maar tevens een betrouwbare partner is die financiële draagkracht bezit bij noodsituaties.

Hoe kan Hagelunie jou helpen?

Alles start met een gesprek! Het team van Zakenkantoor Vermaut komt bij jou langs en bespreekt de mogelijkheden.
Een bedrijfsbezoek is meer dan een verkoopspraatje, we luisteren eerst en informeren dan pas op maat.
Welke risico’s loop je? Zakenkantoor Vermaut legt je uit hoe je deze dankzij Hagelunie kan reduceren.
Welke noden heb je? Hoe kunnen we deze via Hagelunie tegemoetkomen.
Wat als er schade is? Hoe word jij dan geholpen?

Enkele basispijlers komen steevast aan bod:

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen! Ben je van plan om te bouwen, te investeren of heb je reeds een bedrijf? Dankzij onze kennis adviseren we jou tot de kleinste puntjes.

Serres en gebouwen

Hagel, storm of brand,… zorg ervoor dat je dankzij de juiste verzekeringspolis garantie hebt op de betaling van de volledige herstellingsfactuur.

Binnen- of buitengewassen

Gevolgschade door weersinvloeden, het falen van installaties of andere kan zéér hoog oplopen, met een serieuze financiële kater als gevolg.

Schade…
en nu?

Snel terug aan het werk kunnen gaan is cruciaal, zodat (neven)schade beperkt blijft. Hierdoor zijn schade-experts binnen 48 uur ter plaatse! We zijn er graag voor jou als het moet!!

Wat maakt dat je best kiest voor hagelunie?

 •  
  Er is bij Hagelunie Agro géén uitsluiting voor machinebreuk
 •  
  Het glas (omhulling) is net als de constructie op nieuwwaarde te verzekeren
 •  
  Terwijl de afschrijving bij concurrenten begint bij een slijtage van 30%, is dit bij Hagelunie Agro slechts bij meer dan 60%. Er is bij Hagelunie Agro altijd een restwaarde!
 •  
  De franchise (vrijstelling) is niet aan een indexering gebonden, het blijft dus bijvoorbeeld € 1.500
 •  
  De franchise bij natuurampen is basis € 244
 •  
  Vergoeding diefstal losmaterieel is bij concurrenten slechts 20% van het verzekerde bedrag, bij Hagelunie AGro is dat 100% minus de vrijstelling
 •  
  Garantie op een snelle afhandeling bij schade
 •  
  Bij natuurrampen wordt samengewerkt met Pinc Agro, zij gaan zéér snel in overleg met herstelbedrijven bij storm of hagelschade. Daarbij kan ook binnen 24u een noodketel op verzoek geregeld worden
 •  
  Vaak is er géén overdekking op de bedrijfsschadeverzekering, bij Hagelunie Agro is dit tot 30%
 •  
  Wanneer gekozen wordt voor een gewassenverzekering (bedrijfsstagnatie) is er de mogelijkheid tot een pakketkorting
 •  
  Het Hagelunie Agro team is alleen actief in de glastuinbouw met deskundige medewerkers met een glastuinbouw achtergrond

Preventie
en risico's

Een goed uitgangspunt is schade voorkomen! Hier stellen we graag onze kennis voor beschikbaar. Deze kennis komt van pas bij bestaande situaties, bij nieuwbouw én investeringen, vaak hét moment voor het nemen en doorvoeren van preventieve maatregelen. Het nemen van zulke maatregelen heeft invloed op het risicoprofiel van jouw tuinbouwonderneming. Een goed risicoprofiel is uitermate belangrijk!

 

Kiezen voor de gepaste verzekering

Samen met Hagelunie weet Zakenkantoor Vermaut wat er speelt in jouw sector! Tijdens een bedrijfsbezoek gaan we in op de bedrijfrisico’s binnen jouw onderneming. We bekijken of jouw verzekeringen passen bij jouw situatie en je toekomstplannen. We bieden verzekeringen voor gebouwen, bedrijfsmiddelen én binnen- en buitengewassen. Hagelunie zorgt bovendien voor een ruime dekking van jouw gewas om jouw bedrijfscontinuïteit niet in gevaar te brengen.

 

Snelle opvolging bij schade

Een verzekering ‘bewijst’ zich bij schade. Hagelunie garandeert -binnen 48 uur- schade-experts bij jou ter plaatse om te helpen de schade te beperken. Hiervoor zetten we ons netwerk in om zaken op te ruimen en de schade snel en vakkundig te herstellen. Bovendien mag je op een goeie financiële afhandeling rekenen, dat betekent snelle voorschotten om de continuïteit te garanderen… Je staat er dus niet alleen voor!